Top Banner Portlet

VET CLINIC (EVC)

EVC

VET CLINIC (EVC)

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων χτίστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ενώ χτίζονταν ο Ιππόδρομος και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. 


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων περιλαμβάνει δύο χειρουργικές αίθουσες, καθώς και αίθουσες ανάνηψης (που συνδέονται με αιωρούμενο σύστημα σιδηροτροχιάς με τις χειρουργικές αίθουσες), ένα ειδικό εξεταστήριο με χώρο συγκράτησης και πέντε ακόμη εξεταστήρια για ακτινογραφίες, υπέρηχους, ενδοσκοπήσεις και περαιτέρω διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες.

Οι κτηνίατροι της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχουν άμεση περίθαλψη στα περιστατικά των καθαρόαιμων ίππων του ιπποδρόμου, καλύπτουν την προπόνηση στον στίβο και τα επείγοντα περιστατικά κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών, με δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα ίππων διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και άμεση μεταφορά των ίππων στην Κτηνιατρική Κλινική.  Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των κτηνιάτρων μας στους ίππους που σταβλίζονται εντός του Ιπποδρόμου.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η κτηνιατρική ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχει τις κάτωθι  υπηρεσίες:

  • Χειρουργεία ορθοπεδικά και μαλακών μορίων
  • Διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία χωλότητας
  • Ακτινογράφηση με ψηφιακή απεικόνιση
  • Υπέρηχος
  • Ενδοσκόπηση
  • Παθολογία
  • Εργαστήριο


Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων απαρτίζεται από μία πεπειραμένη ομάδα, η οποία συνεργάζεται στενά με τους προπονητές των δρομώνων, για την φροντίδα της υγείας και ευζωίας των ιπποδρομιακών ίππων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση κάθε ίππου και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού και ασθένειας.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΤΟIΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΠΠΩΝ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 18:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και υπάρχει καθημερινά εφημερεύων κτηνίατρος.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κτηνιατρική κλινική για να προγραμματίσετε ραντεβού ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, στέλνοντάς email στο evc@horseraces.gr  ή καλώντας το  6986 541233 (Στάθης Μπαζιώτης).

Στοιχεία επικοινωνίας κτηνιάτρου:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Παραμένοντας προσηλωμένοι στην προτεραιότητά μας για προσέλκυση και ανάπτυξη των νέων ταλέντων στον Όμιλο ΟΠΑΠ, προσφέρουμε την ευκαιρία σε νέους Κτηνιάτρους να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ένα αξιόπιστο όμιλο, διακεκριμένο ως Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον (Best Work Place), μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης οpapinternship program-get in the game!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείς να απευθύνεσαι στο γραφείο Πρακτικής/Διασύνδεσης της Κτηνιατρικής Σχολής σου και να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2019 για πρώτη φορά ξεκίνησε στο Markopoulo Park το νέο πλήρες 12μηνο Πρόγραμμα Αποφοίτων Κτηνιατρικών Σχολών Equine Veterinary Graduate ProgramRide High!

Ο κύριος στόχος μας είναι να μοιραστούμε με την επόμενη γενιά Κτηνιάτρων τις γνώσεις και το πάθος μας για την ιατρική του ίππου. Παράλληλα να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του ίππου. 

Οι 4 Graduate Trainees που επιλέγονται από τη διαδικασία αξιολόγησης, εκπαιδεύονται αρχικά μέσω του Induction Προγράμματος και έπειτα παρακολουθούν on the job training σε όλες τις ομάδες των Ιπποδρομιών ΑΕ. Ακολουθεί η κύρια εκπαίδευση στην Κτηνιατρική Κλινική με συμμετοχή σε απαιτητικά περιστατικά φροντίδας και θεραπείας αλόγων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ GRADUATE TRAINEES ΜΑΣ

 

Ευγενία Παπαγιώργου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 01/11/2021
  Πέτρος Μπούφης, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 01/11/2021
     
 
     

«Έχοντας ολοκληρώσει το Equine Veterinary Graduate Trainee Program, νιώθω εξαιρετικά τυχερή που ήταν η πρώτη εργασιακή μου εμπειρία. Καθημερινά ερχόμασταν αντιμέτωποι με μία πληθώρα περιστατικών και έτσι, είχα την ευκαιρία σε μικρό χρονικό διάστημα να εξοικειωθώ με τον τρόπο λειτουργίας της κλινικής, να εξελίξω τις γνώσεις μου σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο και να βελτιώσω τις δεξιότητες μου. Η κτηνιατρική ομάδα, που εξελίχθηκε σε μία δεύτερη οικογένεια για εμένα, δημιούργησε εξ αρχής ένα κλίμα ασφάλειας που κάθε νέος κτηνίατρος χρειάζεται για να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ήταν πάντα εκεί για να με συμβουλεύσουν, να με καθοδηγήσουν αλλά και να με διορθώσουν, ώστε να γίνω καλύτερη. Νιώθω ότι το πρόγραμμα μου προσέφερε τις βάσεις και τα εφόδια που αναζητούσα, για να συνεχίσω με περισσότερη αυτοπεποίθηση πλέον την κτηνιατρική μου καριέρα. Είμαι πολύ τυχερή που αποτέλεσα μέλος αυτή της ομάδας.»

 

«Η εργασιακή μου εμπειρία στην Κτηνιατρική κλινική του Ιπποδρόμου αποτέλεσε σταθμό στη ζωή μου και έβαλε κατευθυντήριες γραμμές στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Το οικογενειακό κλίμα της κλινικής σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία των κτηνιάτρων της με αγκάλιασαν και με βοήθησαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην Κτηνιατρική. 
Γρήγορα προσαρμόστηκα στην καθημερινότητα της κλινικής, και τους χώρους της και εξοικειώθηκα με τη διαχείριση της υγείας και ευζωίας των ιπποδρομιακών ίππων. Συμμετέχοντας σε καθημερινά περιστατικά που προέκυπταν, στην επίβλεψη της καθημερινής προπόνησης των αλόγων, σε επείγοντα -και μη- χειρουργεία και νοσηλείες, εμπλούτισα τις κτηνιατρικές μου γνώσεις και αγάπησα τα πολύπλοκα και πανέμορφα αυτά ζώα. Επιπλέον, πέρα από την κτηνιατρική σκοπιά, έμαθα να εμπλέκομαι και στη λειτουργική και οικονομική διαχείριση μιας κλινικής, κάτι που θεωρώ ότι είναι εξίσου σημαντικό εφόδιο.
Δε θα μπορούσα τέλος να μην αναφερθώ στις αγαπημένες μου εβδομαδιαίες ιπποδρομιακές συγκεντρώσεις, όπου η κτηνιατρική ομάδα έχει ζωτικό ρόλο, ακολουθώντας επιβλέποντας και περιθάλποντας. Αδιαμφισβήτητα, το Equine Veterinary Graduate Trainee Program είναι μια εμπειρία για την οποία είμαι ευγνώμων.»

     
     
Δανάη Σκλαβενίτου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
  Νικολέττα Αρσενίου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
     
 
     

«Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι ευγνώμων που η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία ως κτηνίατρος είναι στην Κτηνιατρική Κλινική του ιπποδρόμου, ως Equine Veterinary Graduate Trainee.
Η κτηνιατρική ομάδα είναι μια οικογένεια που με αγκάλιασε πολύ γρήγορα. Όλοι με βοήθησαν στην εξέλιξη μου, από τον οργανωτή των καθημερινών εργασιών, τον υπεύθυνο των Journal Clubs και της εκπαίδευσής μας, τον έμπειρο συνάδελφο που έχει πάντα την όρεξη να μας εξηγήσει αναλυτικά, τον απαιτητικό που μας παροτρύνει να εμβαθύνουμε στις γνώσεις μας, τον προστατευτικό που προλαμβάνει τα περισσότερα λάθη μας.
Σήμερα νιώθω περήφανη που είμαι σε θέση ως κτηνίατρος να επισκέπτομαι στάβλους για περιστατικά πρώτης γνώμης, έχοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Κτηνιατρικής Ομάδας και των προπονητών.»

 

«Στο ασφαλές περιβάλλον που δημιούργησε με πολλή αγάπη η ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής κατάφερα να αναπτύξω τις κλινικές μου δεξιότητες έχοντας ενεργό ρόλο σε πληθώρα ορθοπεδικών, παθολογικών περιστατικών,  περιστατικών εντατικής νοσηλείας και σε μεγάλο αριθμό χειρουργείων.
Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η ανάλυση διαφόρων θεμάτων Ιππιατρικής στις εβδομαδιαίες συζητήσεις μας στα Journal Clubs.
Νιώθω εξαιρετικά τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω δίπλα στην υπέροχη ομάδα των Κτηνιάτρων της Κλινικής του Ιπποδρόμου και να βρεθώ σ’ ένα περιβάλλον όπου σταβλίζονται και αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες άλογα αποτελώντας μοναδικό πεδίο μάθησης!».

 

vet_gallery

Page Bottom Content Portlet