Top Banner Portlet

VET CLINIC (EVC)

EVC

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων είναι η μόνη κτηνιατρική κλινική για ίππους στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες των Βαλκανίων. Χτίστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004» ενώ χτίζονταν ο Ιππόδρομος και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο.  Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων διαχειρίζεται χειρουργικά και νοσοκομειακά περιστατικά ενώ στελεχώνεται από κλινικούς κτηνίατρους εξειδικευμένους στην χειρουργική, την παθολογία και την ορθοπεδική ίππων.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων δέχεται περιστατικά πρώτης και δεύτερης γνώμης, επείγοντα, χειρουργικά, παθολογικά και ορθοπεδικά περιστατικά. Περιλαμβάνει δύο χειρουργικές αίθουσες, όπου πραγματοποιούνται χειρουργεία ορθοπεδικά, κολικού όπως και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν αίθουσες ανάνηψης (που συνδέονται με αιωρούμενο σύστημα σιδηροτροχιάς με τις χειρουργικές αίθουσες), ένα ειδικό εξεταστήριο με χώρο συγκρατησης και πέντε ακόμη εξεταστήρια για ακτινογραφίες, υπέρηχους, ενδοσκοπήσεις και περαιτέρω διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες.

Η εξειδικευμένη κτηνιατρική μας ομάδα, παρακολουθεί τους ίππους είτε ως  εξωτερικούς ασθενείς, είτε μπορούν να νοσηλευθούν στον χώρο γενικού σταβλισμού και στον χώρο  εντατικής παρακολούθησης ανάλογα με τις ανάγκες τους.  

Οι κτηνίατροι της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχουν άμεση περίθαλψη στα περιστατικά του ιπποδρόμου, καλύπτουν την προπόνηση στον στίβο και τα επείγοντα περιστατικά κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών, με δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα ίππων διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και άμεση μεταφορά των ίππων στην κτηνιατρική κλινική.  Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των κτηνιάτρων μας στους ίππου που σταβλίζονται εντός του Ιπποδρόμου.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η κτηνιατρική ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχει τις κάτωθι κτηνιατρικές υπηρεσίες:

 • Χειρουργεία
  • Ορθοπεδικά χειρουργεία: αρθροσκόπηση, ήλωση, πλύση αρθρώσεων, κλπ.
  • Χειρουργεία μαλακών μορίων: κολικός, εκτόμηση, χ. άνω αναπνευστικού συστήματος,  κλπ.
 • Διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία χωλότητας
 • Ακτινογράφηση με ψηφιακή απεικόνιση
 • Υπέρηχος
 • Ενδοσκόπηση
 • Παθολογία
 • Εργαστήριο

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων απαρτίζεται από μία πεπειραμένη ομάδα αφοσιωμένη στην φροντίδα των ίππων, παρέχοντας άμεση, προσωπική και επαρκή παροχή υπηρεσιών σε όλους μας τους πελάτες. Δουλεύουμε στενά με τους προπονητές Καθαρόαιμων για να φροντίζουμε την υγεία και ευζωία των ιπποδρομιακών ίππων βελτιώνοντας έτσι την απόδοση κάθε ίππου και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού και ασθένειας. Επιπλέον, εργαζόμαστε στενά με την ιππική κοινότητα και έχουμε μία διαρκώς αναπτυσσόμενη συνεργασία με ιδιώτες κτηνίατρους για περιστατικά δεύτερης γνώμης παρέχοντας υποστήριξη σε περίπλοκα ορθοπεδικά, ιατρικά και χειρουργικά περιστατικά.  Όλοι οι κτηνίατροί μας είναι πιστοποιημένοι θεράποντες κτηνίατροι από την Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας (FEI) ενώ κάποιοι εκπροσωπούν της Διεθνή Ομοσπονδία Ιππασίας σε ιππικούς αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα μας αποτελείται από τρεις κτηνιάτρους και έναν βοηθό που προσπαθούν να παρέχουν την καλύτερη δυνατή φροντίδα για εσάς και τους ίππους σας.

 

ΣΤΟIΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΩΝ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΠΠΩΝ

Μπαρμπής Δημήτρης                   6983338580                     d.barbis@horseraces.gr

Μαρνέρη Δανάη                            6985111912                     d.marneri@horseraces.gr

 

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 18:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και εφημερεύει ώστε να παρέχει την καλύτερη φροντίδα στους ίππους σας.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κτηνιατρική κλινική για να προγραμματίσετε ραντεβού ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, στέλνοντάς email στο evc@horseraces.gr ή καλώντας στο +306985111912. 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Παραμένοντας προσηλωμένοι στην προτεραιότητά μας για προσέλκυση και ανάπτυξη των νέων ταλέντων στον Όμιλο ΟΠΑΠ, προσφέρουμε την ευκαιρία σε νέους Κτηνιάτρους να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ένα αξιόπιστο όμιλο, διακεκριμένο ως Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον (Best Work Place), μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης οpapinternship program-get in the game!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείς να απευθύνεσαι στο γραφείο Πρακτικής/Διασύνδεσης της Κτηνιατρικής Σχολής σου και να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

 

Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2019 για πρώτη φορά ξεκίνησε στο Markopoulo Park το νέο πλήρες 12μηνο Πρόγραμμα Αποφοίτων Κτηνιατρικών Σχολών Equine Veterinary Graduate Program – Ride High!
Ο κύριος στόχος μας είναι να μοιραστούμε με την επόμενη γενιά Κτηνιάτρων τις γνώσεις και το πάθος μας για την ιατρική του ίππου. Παράλληλα να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του ίππου.  
Οι 2 Graduate Trainees που επιλέγονται από τη διαδικασία αξιολόγησης, εκπαιδεύονται αρχικά μέσω του Induction Προγράμματος και έπειτα παρακολουθούν on the job training σε όλες τις ομάδες των Ιπποδρομιών ΑΕ. Ακολουθεί η κύρια εκπαίδευση στην Κτηνιατρική Κλινική με συμμετοχή σε απαιτητικά περιστατικά φροντίδας και θεραπείας αλόγων.

Έλα κι εσύ στην Ομάδα ΟΠΑΠ και ζήσε μια συναρπαστική εμπειρία στον κόσμο των αλόγων!
Ready, Steady, Go! It’s your time to Ride High!

Το 1ο Πρόγραμμα Αποφοίτων Κτηνιάτρων του Ομίλου ΟΠΑΠ ξεκινά τώρα! Δήλωσε συμμετοχή μέχρι τις 18 Οκτωβρίου! Ζήσε μια ξεχωριστή εμπειρία για ένα έτος στην Κτηνιατρική Κλινική Ίππων! Δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ GRADUATE TRAINEES ΜΑΣ

 

Δανάη Σκλαβενίτου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
  Νικολέττα Αρσενίου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
     
 
     

«Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι ευγνώμων που η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία ως κτηνίατρος είναι στην Κτηνιατρική Κλινική του ιπποδρόμου, ως Equine Veterinary Graduate Trainee.
Η κτηνιατρική ομάδα είναι μια οικογένεια που με αγκάλιασε πολύ γρήγορα. Όλοι με βοήθησαν στην εξέλιξη μου, από τον οργανωτή των καθημερινών εργασιών, τον υπεύθυνο των Journal Clubs και της εκπαίδευσής μας, τον έμπειρο συνάδελφο που έχει πάντα την όρεξη να μας εξηγήσει αναλυτικά, τον απαιτητικό που μας παροτρύνει να εμβαθύνουμε στις γνώσεις μας, τον προστατευτικό που προλαμβάνει τα περισσότερα λάθη μας.
Σήμερα νιώθω περήφανη που είμαι σε θέση ως κτηνίατρος να επισκέπτομαι στάβλους για περιστατικά πρώτης γνώμης, έχοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Κτηνιατρικής Ομάδας και των προπονητών.»

 

«Στο ασφαλές περιβάλλον που δημιούργησε με πολλή αγάπη η ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής κατάφερα να αναπτύξω τις κλινικές μου δεξιότητες έχοντας ενεργό ρόλο σε πληθώρα ορθοπεδικών, παθολογικών περιστατικών,  περιστατικών εντατικής νοσηλείας και σε μεγάλο αριθμό χειρουργείων.
Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η ανάλυση διαφόρων θεμάτων Ιππιατρικής στις εβδομαδιαίες συζητήσεις μας στα Journal Clubs.
Νιώθω εξαιρετικά τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω δίπλα στην υπέροχη ομάδα των Κτηνιάτρων της Κλινικής του Ιπποδρόμου και να βρεθώ σ’ ένα περιβάλλον όπου σταβλίζονται και αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες άλογα αποτελώντας μοναδικό πεδίο μάθησης!».

 

vet_gallery

Page Bottom Content Portlet