Top Banner Portlet

VET CLINIC (EVC)

EVC

VET CLINIC (EVC)

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων χτίστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ενώ χτίζονταν ο Ιππόδρομος και το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο. 


ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων περιλαμβάνει δύο χειρουργικές αίθουσες, καθώς και αίθουσες ανάνηψης (που συνδέονται με αιωρούμενο σύστημα σιδηροτροχιάς με τις χειρουργικές αίθουσες), ένα ειδικό εξεταστήριο με χώρο συγκράτησης και πέντε ακόμη εξεταστήρια για ακτινογραφίες, υπέρηχους, ενδοσκοπήσεις και περαιτέρω διαγνωστικές και θεραπευτικές διαδικασίες.

Οι κτηνίατροι της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχουν άμεση περίθαλψη στα περιστατικά των καθαρόαιμων ίππων του ιπποδρόμου, καλύπτουν την προπόνηση στον στίβο και τα επείγοντα περιστατικά κατά την διάρκεια των ιπποδρομιών, με δύο πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα ίππων διασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και άμεση μεταφορά των ίππων στην Κτηνιατρική Κλινική.  Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης των κτηνιάτρων μας στους ίππους που σταβλίζονται εντός του Ιπποδρόμου.


ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η κτηνιατρική ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής Ίππων παρέχει τις κάτωθι  υπηρεσίες:

  • Χειρουργεία ορθοπεδικά και μαλακών μορίων
  • Διερεύνηση, διάγνωση και θεραπεία χωλότητας
  • Ακτινογράφηση με ψηφιακή απεικόνιση
  • Υπέρηχος
  • Ενδοσκόπηση
  • Παθολογία
  • Εργαστήριο


Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων απαρτίζεται από μία πεπειραμένη ομάδα, η οποία συνεργάζεται στενά με τους προπονητές των δρομώνων, για την φροντίδα της υγείας και ευζωίας των ιπποδρομιακών ίππων, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση κάθε ίππου και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού και ασθένειας.


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ & ΣΤΟIΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΠΠΩΝ

Η Κτηνιατρική Κλινική Ίππων λειτουργεί από τις 06:00 έως τις 18:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και υπάρχει καθημερινά εφημερεύων κτηνίατρος.

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κτηνιατρική κλινική για να προγραμματίσετε ραντεβού ή για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, στέλνοντάς email στο evc@horseraces.gr  ή καλώντας το  6986 541233 (Στάθης Μπαζιώτης).

Στοιχεία επικοινωνίας κτηνιάτρου:


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Παραμένοντας προσηλωμένοι στην προτεραιότητά μας για προσέλκυση και ανάπτυξη των νέων ταλέντων στον Όμιλο ΟΠΑΠ, προσφέρουμε την ευκαιρία σε νέους Κτηνιάτρους να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε ένα αξιόπιστο όμιλο, διακεκριμένο ως Καλύτερο Εργασιακό Περιβάλλον (Best Work Place), μέσω του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης οpapinternship program-get in the game!

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης μπορείς να απευθύνεσαι στο γραφείο Πρακτικής/Διασύνδεσης της Κτηνιατρικής Σχολής σου και να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2019 για πρώτη φορά ξεκίνησε στο Markopoulo Park το νέο πλήρες 12μηνο Πρόγραμμα Αποφοίτων Κτηνιατρικών Σχολών Equine Veterinary Graduate ProgramRide High!

Ο κύριος στόχος μας είναι να μοιραστούμε με την επόμενη γενιά Κτηνιάτρων τις γνώσεις και το πάθος μας για την ιατρική του ίππου. Παράλληλα να τους βοηθήσουμε να αναπτύξουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και τις ικανότητές τους στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του ίππου. 

Οι 2 Graduate Trainees που επιλέγονται από τη διαδικασία αξιολόγησης, εκπαιδεύονται αρχικά μέσω του Induction Προγράμματος και έπειτα παρακολουθούν on the job training σε όλες τις ομάδες των Ιπποδρομιών ΑΕ. Ακολουθεί η κύρια εκπαίδευση στην Κτηνιατρική Κλινική με συμμετοχή σε απαιτητικά περιστατικά φροντίδας και θεραπείας αλόγων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνείς μαζί μας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: evc@horseraces.gr και careers@opap.gr.

 

ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΥΣ GRADUATE TRAINEES ΜΑΣ

 

Δανάη Σκλαβενίτου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
  Νικολέττα Αρσενίου, DVM, Equine Veterinary Graduate Trainee
Μαρκόπουλο, 09/04/2020
     
 
     

«Σήμερα μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είμαι ευγνώμων που η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία ως κτηνίατρος είναι στην Κτηνιατρική Κλινική του ιπποδρόμου, ως Equine Veterinary Graduate Trainee.
Η κτηνιατρική ομάδα είναι μια οικογένεια που με αγκάλιασε πολύ γρήγορα. Όλοι με βοήθησαν στην εξέλιξη μου, από τον οργανωτή των καθημερινών εργασιών, τον υπεύθυνο των Journal Clubs και της εκπαίδευσής μας, τον έμπειρο συνάδελφο που έχει πάντα την όρεξη να μας εξηγήσει αναλυτικά, τον απαιτητικό που μας παροτρύνει να εμβαθύνουμε στις γνώσεις μας, τον προστατευτικό που προλαμβάνει τα περισσότερα λάθη μας.
Σήμερα νιώθω περήφανη που είμαι σε θέση ως κτηνίατρος να επισκέπτομαι στάβλους για περιστατικά πρώτης γνώμης, έχοντας την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη της Κτηνιατρικής Ομάδας και των προπονητών.»

 

«Στο ασφαλές περιβάλλον που δημιούργησε με πολλή αγάπη η ομάδα της Κτηνιατρικής Κλινικής κατάφερα να αναπτύξω τις κλινικές μου δεξιότητες έχοντας ενεργό ρόλο σε πληθώρα ορθοπεδικών, παθολογικών περιστατικών,  περιστατικών εντατικής νοσηλείας και σε μεγάλο αριθμό χειρουργείων.
Επίσης μου άρεσε ιδιαίτερα η ανάλυση διαφόρων θεμάτων Ιππιατρικής στις εβδομαδιαίες συζητήσεις μας στα Journal Clubs.
Νιώθω εξαιρετικά τυχερή που είχα την ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω δίπλα στην υπέροχη ομάδα των Κτηνιάτρων της Κλινικής του Ιπποδρόμου και να βρεθώ σ’ ένα περιβάλλον όπου σταβλίζονται και αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες άλογα αποτελώντας μοναδικό πεδίο μάθησης!».

 

vet_gallery

Page Bottom Content Portlet